Ordu Eski Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin, Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi´nin yıkıntı görünümü ile Ordu´ya yakışmadığını belirtti.
Şahin:´´Ordu ilimiz gerçek anlamda ülkemizin ve Karadeniz Bölgemizin bir incisi. Deniziyle, doğasıyla, yeşiliyle ve huzur iklimiyle yaşanabilir bir kent. Ordu üniversitemizin kısa bir zaman içinde üniversiteler arasında ön plana çıkmasında ilimizin bu özellikleri tartışılmaz.Üniversite bünyesinde kurulu tıp fakültemiz ise sadece öğretim gören öğrencilerden ziyade öğretim kadrosunda bulunan öğretim elamanlarının varlığıyla hayat bulan Araştırma Hastanesiyle de yöre ve bölge insanı için ayrı bir hayati öneme sahip. İnsanlarımız Tıp Fakültesinin varlığı sayesinde Araştırma Hastanesinde konusunda akademik kariyeri olan uzman hekimlerimiz tarafından tedavi edilmektedir. Bu kazanım, başta ilimiz ve yakın bölgemiz için kaybedilmemesi ve sahip çıkılması gereken önemli bir kazanım´´ dedi.
Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi işlevini zoraki gören eski SSK hastanesi tam bir yıkıntı görünümüne sahip ve tıp fakültesi araştırma hastanesine yakışmıyor diyen Şahin, ?´Bu ili yöneten başta milletvekilleri olmak üzere, ilin valisinin ve Büyükşehir Belediyesi başkanlarının tedavi için gittiklerini zannetmiyorum. Zira gitmiş olsalardı doçent bir öğretim elamanının tabutluk gibi adı poliklinik olan odalarda çöp tenekesine 75 cm mesafede vatandaşa hizmet etmek için çabaladıklarına şahit olurlar ve bu ilin üst düzey yöneticileri olmanın verdiği sorumluluk duygusunun bir gereği olarak Tıp Fakültesinin kendisine ait araştırma hastanesi yapım aşamasında bugüne kadar bir yol almasını sağlarlardı. İnsanlar hastanenin düzeltilmesi mümkün olmayan fiziki ortamının ve görüntüsünün verdiği endişe ile ameliyat sonrası bir hastalık kapma endişesiyle ameliyat olmaktan dahi imtina eder duruma geldiler. Nice kalifiye öğretim elamanları geldiler ve bu sahipsizlik ortamının düzeleceğine dair umutlarını yitirmelerinden dolayı nedeniyle gittiler. Bugün , bir kısmı bir şekilde Ordu ile olan bağlarının hatırına göreve devam etmekle beraber, yakın gelecekte öğretim kadrosunun boşalması ve eğitim kalitesinin de buna bağlı olarak düşmesi muhtemel bir tehlike olarak durmaktadır´´ dedi.
?´ORDU İNSANI YARDIMINI ESİRGEMEYECEKTİR´´
Şahin tıp fakültesi hastanesi yapımında Orduluların yardımını esirgemeyeceğini belirterek, ?´Şehir hastaneleri yatırımcısı için bir ticari müessese olduğu için, yapımında Ordu insanının gönüllü katkısı olmayacaktır. Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi için ise Ordu insanı desteğini esirgemeyecek, devlete en asgari maliyette mal olası sağlanabilecektir. Yeter ki samimi olarak bu karar alınsın ve doğru isimlerle halkın karşısına çıkılsın. Ordu ilinde yapılacak olan Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine her Ordulunun , başta İstanbulda yaşayan 500 binin üzerinde Orduluların karşılıksız destek vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. İsmi bilinmeyen ama imkanları ve gönlü geniş olan o kadar insanımız var ki.. Araştırma hastanesinin arsasında 1 m2 benimde katkım olsun diyecek, hastanenin bir odasını rahmetli anne veya babasının adına teşrif edebilecek gerek yurt içinde gerek yurtdışında onlarca insanımız var. Hastaneye adının verilmesi şartıyla binasını yaptırabilecek işadamları örnekleri de ülkemizde mevcut.Bugün bir havalimanına sahipsek bunun nedeni ? 150 km sağında ve solunda havalimanı var, ne gerek ? diyenlere inat, o Gülyalı denizine Ordu insanının inancını ifade eden mendireğin yapılmasıdır. Ve o mendireği de kendi imkanlarıyla Ordu insanı yapmakla birlikte , öncülüğünü ilin valisi yapmıştır.. Ordu ilinin kamu- özel ortaklığı şehir hastanesine değil, kamu-halk dayanışması Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine ihtiyacı vardır´´ dedi.
Editör: TE Bilisim