19 ilçeden katılan 26 öğretmenin biraraya geldiği eğitimde, öğretmenler temel robotik becerilerin yanısıra C++ tabanlı kodlama yapmayı, akıllı servo programlamayı ve genel robotik kodlama algoritmalarını 5 gün boyunca ROBOTIS ürünleri kullanarak İsmail NAMLI tarafından verilen sunum ve bilgiler ile öğrenmekteler.
Kore´nin önemli eğitim kuruluşu olan STEAM Education Association´un ilgi uyandıran uluslararası geçerlilikteki sertifikalı ?Temel Robotik Kodlama Eğitmen Eğitimi? Programı Türkiye´de ikinci defa ve ücretsiz olarak Ordu´da yapılmakta olup; 5 gün sürecek bu eğitim, Müdürlük işbirliği ile öğretmenlerle buluşmaktadır.
Eğitimde yapılan sınav sonucuna göre, STEAM Education Association (Kore) sertifikasını almaya hak kazananlara İl Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin BAŞ tarafından sertifikaları verildi.
?ROBOTİS Temel Robotik Kodlama Eğitmen Eğitimi? sonrasında konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin BAŞ, ?Temel Robotik Kodlama Eğitmen Eğitimi konusunda bilgi verirken, öğrencilere gelecekte ihtiyaç duyacakları becerileri kazandıracak öğretmenlerimize bu eğitimi sağlayarak, geleceğimizin teminatı öğrencilerimize de katkı sağlıyoruz? dedi.
Yapılan bu eğitimde:
ROBOTIS Robotların iç aksamlarını, sensör yapısı ve bileşenleri tanıtılacak. ROBOTIS ürünleri hakkında genel bilgi verilmektedir.
Algoritma mantığı işlenerek dünyada her 3 robotik takımdan 2´sinin tercih ettiği ROBOTIS´in Dream II serisi robotları ile küçük bir robot montajı yapılarak,k katılımcılar robot tasarımını, link sistemlerini öğreneceklerdir. Scratch Programlamayı, algoritma kurmayı, kızılötesi sensör, ses sensörü, buzzer, basınç sensörü, denetleyici, DC ve Akıllı Servo motor kullanımını öğreneceklerdir. Robotik kod yapılarını uygulamalı olarak öğrenecekler ve yazdıkları kodları robotlarına yükleyerek çalışacaklardır.
Ayrıca 2018-2019 döneminde Türkiye´de ilk defa yapılacak olan STEAM CUP robotik yarışması ile ilgili bilgilerde verilecektir. Verilen bu eğitim, 100 günlük Eylem Planı kapsamında belirtilen ?Öğrencilerimize gelecekte ihtiyaç duyacakları becerileri kazandıracak disiplinler arası nitelikteki algoritmik düşünme, senaryo, kritik düşünme, robotik konularının derslere entegre edilmesi?ne yönelik çalışmalar yapılmasına da katkı sağlayacaktır.
Editör: TE Bilisim