Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, üreticilere yeni bir gelir kapısı daha açtı. Başkan Güler'in talimatıyla başlayan çalışmalar sonrası, Gürgentepe, Ulubey ve Ünye ilçelerindeki 14 üreticiye, dünya çapında asıl ürünlerden biri haline gelen ve Antioksidan özelliği ile son yıllarda popülerliği artan Yaban Mersini (Mavi Yemiş) fidanı dağıtıldı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin, üreticilerin alternatif gelir kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla başlattığı projelere her gün bir yenisi ekleniyor. Başkan Güler'in kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda devam eden çalışmalarda gerek taze tüketim gerekse işlenmiş meyve sanayisi açısından güçlü bir ticari ürün olan ve kilosu 50 liradan alıcı bulan Maviyemiş, çiftçilerin üretim kültürüne girdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen "Tarımsal Ekonomik Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi" kapsamında Gürgentepe, Ulubey ve Ünye ilçelerindeki 14 üreticiye tamamı hibe, 6 bin adet maviyemiş ve deneme amaçlı olarak 500 adet aronia fidanı dağıtıldı.
Gürgentepe ilçesinde gerçekleşen dağıtım törenine Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Gürgentepe Kaymakamı Hasan Taş, Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin, Büyükşehir Başkan Danışmanı Burhan Sakallı, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ekrem Oğurlu, Büyükşehir daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.
GENEL SEKRETER ALP: "TARIM PROJELERİMİZ MEYVELERİNİ VERİYOR"
Törende bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, "Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler'in tarım projelerinin meyvelerini almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün maviyemiş ürünü yetiştiriciliğini artırmak için yeni bir çalışmaya imza atıyoruz. Ayrıca çoban fasulyesinin üretimini artırmak için çalışma yapıyoruz. Örtü altı yetiştiriciliğinde büyük mesafe kattık. 14 bin anaç kaz, 330 koyun, manda dağıtımı yaptık. Mesudiye ilçemizde ise keçi dağıtımı yapacağız. Hem tarımda hem hayvancılıkta yaptığımız projelerle birlikte, ilimizin üretim gücünü artıracağız" dedi.
İL VE İLÇELERDE ULAŞIMA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
Gürgentepe ilçesinde ulaşım yatırımlarında önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini dile getiren Genel Sekreter Alp, "İlçe genelinde 4 noktada çalışma yürütüyoruz. Döşek Mahallesi'nde 6 kilometrelik yolu asfalta kavuşturduk. Can siperhane bir çalışma içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçenin mahalle ve grup yollarında çalışmalar yürütürken, Ordu Gürgentepe yolunu da yakından takip ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler, göreve gelir gelmez ulaştırma bakanımız ile yaptığı görüşmeyle hem Ordu-Gürgentepe, hem de Ordu- Çambaşı yolu arasındaki güzergahın hızlanmasını sağladı" diye konuştu.
KAYMAKAM TAŞ'TAN BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR
Gürgentepe Kaymakamı Hasan Taş ise "İlçe ekonomimizin can damarı olan tarım ve hayvancılığa desteklerinden dolayı Ordu Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemize özgü Çoban Fasulyesi ile ilgili coğrafi işaret almak için gerekli başvuruları yaptık. Dekar başına alınan yüksek ürün nedeniyle önemli bir ürün. Pazar konusunda bizlere büyük destek ve umut veren Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından, 14 üreticiye tamamı hibe, 6 bin adet maviyemiş ve deneme amaçlı olarak 500 adet aronia fidanı dağıtımı gerçekleşti. Sonrasında ise tarlaya geçilerek Gürgentepe Çoban Fasulyesi'nin hasadı yapıldı.
Editör: TE Bilisim