Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen sertifika törenine Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kürşat Korkmaz, Mesudiye MYO Müdürü Haydar Asan, DOKA Ordu İl Koordinatörü Harun Göçer, akademik ve idari personeller ile kursiyerler katıldı.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı´nın (DOKA) teknik desteği ile Ordu
Üniversitesi koordinatörlüğünde ve ODÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun sahip olduğu CNC tezgahları kullanılarak gerçekleştirilen ?CNC Tezgahlarında Teknolojik Ürünlerin İmalatı İçin SOLIDWORKS, SolidCAM ve CNC Operatörlüğü Eğitimi´´ 104 saatlik program ile 30 kişinin bulunduğu gruba verildi. Verilen eğitimler sonucunda katılımcılar bilgisayarlarla bütünleşik imalatın unsurlarını oluşturan SOLIDWORKS yazılımı ile sektörde ihtiyaç duyulan ürünlerin tasarımını, SolidCAM yazılımı ile tasarımları fiziksel parçalara dönüştüren makineleri çalıştıran takım yollarının üretimini ve CNC tezgâhlarında çağın gerektirdiği kaliteli ve hızlı üretim anlayışı içerisinde ürün imal edilmesine kadar olan tüm süreçleri gerçekleştirebilecek yetkinliğe sahip oldu.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kürşat Korkmaz, ?Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı´nın (DOKA) teknik desteği ile Üniversitemiz koordinatörlüğünde ve Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun sahip olduğu CNC tezgahları kullanılarak gerçekleştirilen ?CNC Tezgahlarında Teknolojik Ürünlerin İmalatı İçin SOLIDWORKS, SolidCAM ve CNC Operatörlüğü Eğitimi´ 104 saatlik program ile farklı kurumlardan 30 kişinin bulunduğu katılımcılara verildi. CNC operatörlüğü kısmında alt yapı eleman eksikliğini gidermek amacıyla bu eğitimlerimizi tamamladık. Projenin gerçekleştirilmesinde başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç olmak üzere emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.? dedi.
Verilen eğitimlerin bilimsel bilgiyi pratik uygulamalara dönüştürülerek toplumsal fayda ve katma değer yaratılması noktasında önem arz ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ? Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzda gerçekleştirilen bu tür programlar ile araştırma geliştirme çerçevesinde bilginin teorik sınırlar içerisinden çıkarak uygulamaya dönüşmesine katkı sunulmaktadır. Bu eğitimler neticesinde sahip olduğumuz CNC tezgahları ve eğitimi verilen yazılımlar ile ihtiyaç duyulan katma değerli ürünlerin imalatı gerçekleştirilip tüketiciye ulaştırılması sağlanacaktır. Ayrıca bölgedeki işletmeler ihtiyaç duydukları kalifiye eleman açığını Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzdan mezun olan öğrencilerden temin edebilecek ve bölge sanayisinin teknik gelişimi ile rekabet edebilirliği de artacaktır. Bu sayede sanayideki iş kolları çeşitlenecek, istihdam artacak ve bölgemize başka yatırımcıların gelmesi kolaylaşacaktır. Projeye destek veren başta DOKA olmak üzere tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunar, sertifika alan kursiyerlerimizi de tebrik ederim.? şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim