Altınordu Belediyesi bünyesinde Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin görevi devralmasının ardından gerçekleşen dönüşüm hizmet verimliliğini artırıyor. 92 mahalleye sahip Altınordu’da coğrafi bakımdan mahallelerin ihtiyaçlarının farklılık göstermesine bağlı olarak Fen İşleri Müdürlüğünden ayrı olarak kurulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, çok kısa sürede saha çalışmalarına başlayarak hizmet kalitesini ve verimliliğini artırmış oldu.
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin ‘kırsal mahallere hizmet önceliği’ anlayışıyla seçim vaatleri arasında yer alan ve mayıs ayı itibariyle belediye bünyesinde kurulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, kırsal mahallerde yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Sorumluluk alanındaki 70 mahalle için ayrı ayrı yol haritası belirleyen Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, yaşama dokunan çalışmalarla vatandaşlardan takdir görüyor. Her hafta bir bölgeye yoğunlaşan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü; Zafer, Saraycık, Işıklı, Ortaköy, Güzelyalıköy, Karaağaç, Mübarek, Bayramlı, Karaoluk ve Kuylu mahallelerinde kapsamlı çalışmalar yürütüyor.
BU HAFTA 10 MAHALLEDE HUMMALI ÇALIŞMA
Yapılan çalışmalar kapsamında Zafer Mahallesi’ndeki 4 sokakta ekipler, yol bakım ve onarım çalışması ile yağmur suyu hatlarını yenilemesinin yanı sıra hendek temizliği gerçekleştirdi. Saraycık Mahallesi’nde de 4 sokakta ekipler, stabilize yol çalışması ile bakım ve onarım çalışması yaptı. Ömrünü yitiren yağmur suyu hatlarında yenileme yaptı.
Işıklı Mahallesinde belirlenen 4 sokağın tahrip olan yolları bakım onarım çalışmasıyla konforlu hale getirildi. Ekipler, hendek temizliği ile görüntü kirliliğinin de önüne geçti. Ortaköy Mahallesi’nde yeni yol açan ekipler, vatandaşları hem zaman hem de yakıt tasarrufu sağladı. Güzelyalıköy Mahallesi’nde bulunan 2 beton yolda heyelan temizliği gerçekleştiren ekipler, Karaağaç Mahallesi’nde ise hendek ve heyelan kaldırma çalışması yürüttü.
Mübarek Mahallesi’ndeki toplam 5 sokak üzerinde stabilize yol çalışması yapan ekipler, bozulan yolların onarımını yaptı. Yağmur suyu hattı döşeyen ekipler, hendek temizliğiyle vatandaşları konfora ulaştırdı. Bayramlı Mahallesi’nde de yağmur suyu hattı döşenerek, yağışlı havalara erken tedbir alındı. Ekipler, hava şartları nedeniyle ara verdiği Karaoluk ve Kuylu Mahallelerindeki çalışmaların, havaların normale dönmesiyle devam edeceği bildirildi.
“KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ İLE KIRSALDA HİZMET AKSAMIYOR”
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, mayıs ayı itibariyle hizmet üretmeye başlayan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ile kırsal mahallelerde yürütülen çalışmaların çok daha etkin ve verimli olduğunu açıkladı. Kırsal mahalleleri göz bebekleri gibi gördüklerini belirten Başkan Ulaş Tepe, “Seçim çalışmalarımızda gördük ki kırsal mahallelerimizdeki hizmetler ağır aksak ilerliyor. Birçok hizmet kırsal mahallelerimize ulaştırılmamış. Biz de göreve geldiğimiz takdirde kırsal mahallelerdeki çalışmalarımıza ağırlık vermemiz gerektiğini ve o mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın da daha konforlu yaşaması gerektiğine karar verdik. Gittiğimiz her kırsal mahalledeki vatandaşlarımıza belediyemiz bünyesinde sadece kırsal mahallelerimize hizmet üretecek olan bir Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kuracağımızın sözünü vermiştik. Bunu da ilk 100 gün içerisinde yapacağımızı taahhüt etmiştik. Göreve gelir gelmez çalışma arkadaşlarımızdan Kırsal Hizmetler Müdürlüğünün bir an önce kurulması için çalışma başlatmalarını istedim. Mayıs ayı itibariyle müdürlüğümüz belediyemiz bünyesinde çalışmalarına başladı. Bugün halkımıza verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kırsal mahallelerimiz bizim göz bebeğimiz. Kırsal mahallelerimizi daha fazla hizmetle buluşturacağız ve hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artıracağız” diye konuştu.
“92 MAHALLEMİZİ BİR VE BÜTÜN OLARAK GÖRÜYORUZ”
Ulaş Tepe, kırsal mahalleleri de modern şehir kapsamında tutacaklarını kaydederek, “Altınordu’muzun 92 mahallesi bulunuyor. Bu 92 mahallemizin 70’i kırsal mahallelerden oluşuyor. Biz sadece şehir merkezimizdeki 22 mahallemizle Altınordu değiliz. Biz kırsal mahalleleriyle birlikte Altınordu’yuz. Bu düşünceyle çalışmalarımızı yapıyoruz. Yaşanılabilir bir kenti daim kılmak istiyorsak, kırsal mahallelerimizden başlamak suretiyle tüm mahallelerimize hizmet götürmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda alt yapıdan üst yapıya olan çalışmalarımızın yanı sıra kültür sanat etkinlikleriyle daha modern bir şehir inşa etmeyi hedefliyoruz. Yani oralarda yaşayan kardeşlerimiz, ağabeylerimiz, ablalarımız, annelerimiz, babalarımız bize sadece yol yapıp, çöpleri topluyorsunuz demeyecekler. Her alanda onlara yönelik çalışmalar yapacağız” ifadelerinde bulundu.
#ordu #orduhaber