Siyaset

İYİ PARTİ, YSK'YA ÇIKARMA YAPTI!

İYİ PARTİ, YSK'YA ÇIKARMA YAPTI!

İyi Parti, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerin iptali ve yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.

Genel Başkan Meral Akşener başkanlığındakikalabalık bir parti grubundan oluşan heyet, YSK önünde  açıklamalarda bulundu.

Çift Mühür Olan Pusulalarda İYİParti Var

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, "Ordu'da, Türkiye ortalamasının çok üzerinde geçersiz oy pusulası tespit edildi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için kaydedilen 30.660 geçersiz oy pusulasının büyük bir kısmının, çift mühür veya zarf sığmama ihtimali nedeniyle geçersiz sayıldığı belirtildi. Olgun, ayrıca sandık başkanlarının siyasi parti üyesi olamayacağını belirtti.

Enver YILMAZ: "Hukuka  Güveniyoruz"

İyi Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, "Sandık başkanlarının ve üyelerinin siyasi parti üyesi olmaması gerekiyor. Yaptığımız araştırmalar ve tespitler, seçim güvenliğinin ciddi şekilde riske atıldığını gösteriyor," ifadelerini kullandı. Yılmaz, seçim sırasında yaşanan birçok usulsüzlüğe ve yüksek seçim kurulunun vereceği karara dikkat çekti. "Adaletin tecellisi için en üst düzeyde umutluyuz ve sürecin hemşehrilerimiz ve ülkemiz lehine sonuçlanmasını temenni ediyoruz," dedi.

Yılmaz, "Bugün YSK'ya saat on bir civarında itirazımızı gerçekleştirmiş olduk. Bu itirazımızda başkanımızın da bahsettiği gibi tam kanunsuzluk üzerine dilekçemizi vermiş olduk. Doksan beş sandık başkanının parti üyesi olması sebebiyle sandık kurullarının sağlıklı oluşmadığı, sandık başkanlarının devlet memurları kanunu 125. maddesi ve 7. maddesi gereği siyasi partilere üye olamayacağı, üye olduktan sonra yaptıkları işlemlerin tamamen kanunsuz olduğu gerekçesiyle bizim tespit edebildiğimiz 95 sandıkta ama 1200 sandık üzerinden 95 sandık başkanını bulabildik, henüz geride yaklaşık 3000'e yakın daha incelenecek memur ve başkan ve başkan yardımcısı arkadaşlarımız var. Çünkü her sandıkta 2 kişi oluyor biliyorsunuz. 2222 sandıkta 29 sandıkta 2 kişi hesap ettiğimizde yaklaşık 4500'e yakın sandık başkanlarının bu tedrisatla elenmesi lazım.

Biz 1200 kişi de 95 bulduk. Bu 95'in hepsi resmi kayıtlı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı verilerine göre siyasi parti üyeliği bulunmaktadır. Şehri üzerinde olmak kaydıyla dilekçemiz 2 ile birlikte bugün YSK'ya başvurduk. Bu haliyle Türkiye'de hukukçu kimliğimle söylüyorum. Bir sandıkta sandık başkanlığının siyasi parti üyesi olması sebebiyle bir vaka bir olay gerçekleşmemiş. Biz bunu nasıl tespit ettik? Şöyle tespit ettik. Özellikle 4 tane ilçemizde bize karşı yapılan komplonun kamu görevlileri üzerinden dizayn edildiğini idrak etmeye başlayınca takibimiz nihayetinde iş sandık başkanlarına kadar geldi.

Düşünebiliyor musunuz? 15 bin seçmeni olan bir ilçede 5 bin geçersiz oy var. Az önce başkanımız da söyledi. 98 bin geçersiz oy var. 32 bini Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin. Bu geçersiz oyların tamamı çift mühürlü, tamamı da İYİ Parti ve Enver Yılmaz'ı görmüşler, sandıkları açmışlar, yanına mührü vurmak suretiyle bizim oy pusulalarımızı geçersiz hale getirmişler. Ben 4 ilçenin sayımlarına katıldım. Bu 4 ilçenin sayımlarında gördüm ki biliyorsunuz önce sandık olur, sayıldıktan sonra çuvala girer. Çuvalların tamamına yakını mühürsüz. Mühürsüz olmaması lazım. 3 boğum dedikleri 3 bağla bağlanması lazım. Çoğunda bağ yok. Mühürler çöp kutularında çuvalların ağzı açık olması sebebiyle çuvallara rahat bir şekilde müdahale edilmiş. Bu ne demek? Gündüz 2.15'te açılan sandıklar var. Yüksek seçim kuruluna giden verilerle il seçim kuruluna giden veriler arasında tenakuzlar var. Bunların hepsinin uygulama merci gördüğümüz kadarıyla sandık başkanları ve kamu görevlileri üzerinden yürütülüyor. Özellikle mağdur ve yüksek ilçelerimizde bu operasyonun çok yapıldığı kanaati bizde hasıl olunca siyasi parti inceleme ayrıştırma yöntemine başvurduk. Zira bizim sahil şeridimizde. siyasi partilerin yerel dinamikleri yani sandık müşahitleri ve siyasi baskı daha güçlü olacağı için bunları burada yapma ihtimallerini kendileri de düşünmemişler. Dolayısıyla kırsal ilçelerimizde seçmeni biraz daha dağınık ilçelerimizde kamu gücünün otoritesinin özellikle iftar saatiyle birlikte dağılmasıyla birlikte çuvalları sandık başkanları omuzlarına almışlar. Ekranlarda gördünüz kamuoyuyla paylaşıldı. Ünye ilçesinde gece 4'te sandık çuvallar ilçe seçim kurulunun önüne sürüklenmek suretiyle gelmiş. Tam bir lakaytlığı görünce biz siyasi parti üye araştırması yapmak durumunda kaldık. Araştırmamızın nihayetinde gördüğümüz tam tabloda tam manasıyla bir kanunsuzluk. Bu kanunsuzluğu giderecek olan sonuna kadar itibar ettiğimiz ve güvendiğimiz yüksek seçim kuruludur. Buradaki hakimlerimize itibarımız sonsuzdur." dedi

{ "vars": { "account": "G-1P4PM9FP8W" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }