Türkiye Kamu Sen Ordu İl Başkanı Hasan Ali Yılmaz, kamu da bayram ikramiyesi alamayan tek kesimin memurlar olduğunu belirterek, hükümete yaptığı çağrıda memurlara da bayram ikramiyesi verilmesini talep etti.

“MAAŞLARIMIZ ENFLASYONUN ALTINDA”

Başkan Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Türkiye Kamu-Sen olarak 2023 yılı toplu sözleşme sürecinden beri özellikle 2025 yılı maaş artışlarına dikkat çekmiştik. Buna ek olarak yıl başında bütün ülke genelinde yaptığımız uyarılarla memur ve emekli maaşlarının hedeflenen enflasyonun bile altında artırıldığını, bu durumun adil olmadığını ifade etmiştik.

“HARÇLIK VERECEK DURUMDA DEĞİLİZ”

Bugün ise daha iki ay içinde azalan alım gücü nedeniyle memurlarımız Ramazan ayının bereketini dahi hissedemeyecek duruma gelmiştir. Bu ayın sonunda kutlayacağımız Ramazan Bayramı’nın masraflarının nasıl karşılanacağı ise merak konusudur. Çalışan ve emeklilerimiz, evlerine gelen misafirlerini gönüllerince ağırlayacak, çocuklarına bayramlık alacak, harçlık verecek durumdan uzaktır” dedi.

“BAYRAM İKRAMİYESİ ALAMAYAN TEK KESİM MEMURLARIMIZ”

İkramiye alamayan tek kesimin memurlar olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, açıklamasına şu şekilde devam etti; “Üstelik kamuda bayram ikramiyesi alamayan tek kesim olan memurlarımız, bu adaletsiz durum nedeniyle de ayrı bir mağduriyet yaşamaktadır. Gelinen noktada memur ve emeklinin nefes alacak halinin kalmadığı görülmelidir. Bu durumun mutlak surette önüne geçilmelidir.

Piyasaları soğutarak enflasyonu düşürmek amacıyla dar ve sabit gelirlilerin harcama yapma kabiliyetini yok etmek doğru bir yaklaşım değildir. Bu rakamlar, memur ve emeklinin Ramazan ayında bile korumasız ve mutsuz bırakıldığını göstermektedir.

“ALIM GÜCÜMÜZ KAYBOLDU”

Adaletli bir paylaşım iyi günde geliri zor günlerde külfeti paylaşmaktan geçer. Ülke büyürken pastadan hak ettiğini alamayan memur ve emekliler, enflasyon yükselirken de alım güçlerini kaybetmişlerdir. 

Bu ay itibarı ile memurlara ek zam yapılması, refah payı ile bu artışın desteklenmesi ve önümüzdeki aydan itibaren enflasyon farkının doğrudan memur ve emekli maaşlarına yansıtılması, Ramazan Bayramı öncesinde alınacak bir kararla memurlara da bayram ikramiyesi verilmesi milyonlarca vatandaşımızın yaralarını bir nebze olsun saracaktır.

“UMUTLARIMIZIN YEŞERMESİNİ BEKLİYORUZ”

Umudumuz, yetkililerin Ramazan ayında ve akabinde idrak edeceğimiz Bayram günlerinde memur ve emeklilerimizin yüzünü güldürecek adımlar atarak, 2025 yılı için yeniden umutlarımız yeşertmesi yönündedir” diye konuştu.