Ordu’da serbest piyasada fındık fiyatları, üreticiler tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. 17 Şubat 2025 Pazartesi günü itibariyle, Altınordu serbest piyasasında 50 randıman kabuklu fındık 126,72 TL seviyesinde işlem görüyor.

Fındık üreticileri, hasat sezonunun üzerinden aylar geçmesine rağmen fiyatların artmasını bekleyerek ürünlerini ellerinde tutmaya devam ediyor. Piyasalardaki dalgalanmalar ve önümüzdeki dönemde fındık fiyatlarında yaşanabilecek değişimler, üreticilerin kararlarını yakından etkiliyor.

Uzmanlar, fiyatların belirlenmesinde ihracat talepleri, stok durumu ve piyasa dengeleri gibi faktörlerin önemli olduğuna dikkat çekiyor. Üreticiler ise fiyatların yükselmesi umuduyla bekleyişini sürdürüyor.

Son haftalarda Ordu serbest piyasasında hareketlilik gözlemlendi. Yılbaşından sonra 132 TL’ye kadar çıkan fiyatlar, TMO’nun 22 bin 500 ton fındık satışının ardından 127 TL seviyesine gerilemişti. Ancak piyasalardaki son gelişmelerle birlikte fiyatlar yeniden 130-132 TL bandına çıktı.

16 Şubat 2025 Pazar günü Ordu serbest piyasasında 50 randıman kabuklu fındık 130-132 TL arasında işlem görmeye başladı. Bu fiyata ek olarak yüzde 2,1 oranında vergi kesintisi uygulanacak.

Sektör temsilcileri, fiyatların gelecekteki seyrinin rekolte durumu, uluslararası talep ve TMO’nun yeniden fındık satış kararlarına bağlı olduğunu belirtiyor. Üreticiler ise piyasanın ilerleyen günlerde nasıl şekilleneceğini yakından takip ediyor.