Ordu, Giresun ve Samsun´da yaşam alanlarını savunmak için kurulan platformlar, Fatsa sınırında olan Ünye´nin Kirazbeli Mahallesi´de bir araya gelerek yaşanan sorunları tartışıp değerlendirdiler.
HES´ler, taş ocakları, termik santraller, maden ocakları ve Yeşil Yol projesi ile Karadeniz´in her tarafı yok ediliyor. Dereler kurutulurken ormanlar kesiliyor, kaynak suları kuruyor.
Yaşanan olumsuzluklara karşı mücadele yürüten platformlar yaptıkları toplantıda sorunları ortaklaştırarak, birlikte mücadele etmenin önemini dile getirdiler.
Siyanürle altın ayrıştırma çalışmalarına karşı mücadelede adını duyuran Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu´nun çağrısı ile yapılan, Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları´nın (ÇEHAV) katılımının sağlandığı toplantıya Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu, Temiz Ünye Çevre Platformu, Demirci Köyü Koruma Platformu, Terme Çevre Platformu, Fatsa Derelerin Kardeşliği Platformu, Kumru Akçadere Doğa Koruma Platformu, İstanbul Giresunlular Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği, Giresun Keşap ve Bulancak´tan temsilciler ve siyanürle altın ayrıştırma işletmesine karşı mücadele veren yöre halkı da toplantıya katıldı.
Toplantıda yapılan konuşmalarda Anayasa´dan ve uluslar arası sözleşmeden kaynaklanan haklarla verilecek hukuksal mücadele yanında özellikle halkın birlikte karşı koyuşlarının önemine dikkat çekildi. Platform sözcüleri bölgelerindeki deneyimlerini aktarken, avukatlar da hukuksal haklar konusunda bilgilendirme yaptılar.
Toplantıda ?yeşil yol´ projesiyle yeni bir yıkımın başlayacağına dikkat çekilirken, sistemin yaşamın her alanını ranta çevirdiği vurgulandı.
Editör: TE Bilisim