Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ünye Meslek Yüksekokulu ile Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin onarım çalışmalarını yerinde inceleyerek birimlerdeki gelişmeler hakkında bilgi aldı.
Ünye Meslek Yüksekokulu ile Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ?Meslek Yüksekokulumuzda faaliyet gösteren birimlerimizdeki ağır onarım ve tadilat çalışmalarını hızla sonlandırıyoruz. Yapı onarım çalışmalarımızı sürdürürken diğer yandan da Ünye Meslek Yüksekokulumuzu akademik anlamda büyütmeye devam ediyoruz. Okulumuza bu yıl Lojistik ikinci öğretim, Mimari Restorasyon Programı birinci ve ikinci öğretim olmak üzere 3 program daha kazandırdık. Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2 bin 600 öğrencisi ve 60´a yakın akademik ve İdari personeliyle kalabalık bir fakülte. Öğrenci sayısı da gittikçe artmakta. Buna bağlı olarak ihtiyaçlar da zamanla çoğalmakta. Çalışmalarımızı yaparken öğrencilerimizin, idari ve akademik personelimizin her türlü ihtiyacının karşılanması için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Ünye´deki birimlerimizde yaptığımız bu tadilat çalışmaları ile öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza daha ferah ve kullanışlı bir eğitim ortamı oluşturuyoruz.? dedi.
Ordu Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığınca 22.08.2016 tarihinde sözleşmesi imzalanan ve 29.08.2016 tarihinde onarım çalışmalarına başlanan Ünye Meslek Yüksekokulu 2016 Yılı Büyük Onarım İşi´ne ait sözleşme kapsamında dış mahalde ana binanın dış cephe boyası bulunuyor. İç mahalde ise bu yıl açılan Mimari Restorasyon Programı için laboratuvar, çizim sınıfı, derslik ve öğretim elemanı odası olarak kullanılacak alanın zemin, asma tavan, öğrenci dolapları, laboratuvarda gerekli mekanik ve elektrik teçhizatları ile iç duvar cepheleri boyanacak.
Sözleşmesi 20.07.2016 tarihinde imzalanan ?2016 Yılı Ünye-Fatsa Büyük Onarım İşi?ne ait çalışmalar kapsamında Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 2 bin 600 öğrencinin ihtiyacını karşılayamayan yemekhanenin duvarları kırılarak atıl halde bulunan alanlar kullanıma açılacak ve daha büyük bir alan ortaya çıkarılacak. Yemekhanenin eskiyen pencere ve kapılarının tümü ısı yalıtımlı alüminyumla değiştirilecek, tabanın tümüne yeni seramik döşenecek, duvarlara alçı sıva ve boya yapılacak. Ayrıca mekanik tesisat ve elektrik tesisatı yenilenecek, kalorifer petekleri değişecek, yeni aydınlatma ve asma tavan yapılacak. Yapılacak olan bu çalışmalarla eski yemekhane daha ferah ve geniş hale getirilip öğrencilerin ihtiyacına cevap verecek.
Editör: TE Bilisim