Ordu Büyükşehir Belediyesi, Korgan ilçesinde yapımına devam ettiği Korgan Barajında sona yaklaştı. Su kaynaklarının arttırılması ve kırsal kesimin içme suyu ihtiyacının uzun yıllar karşılanması amacıyla Başkan Güler’in 5 yıl önce başlattığı çalışmalar sonuç veriyor. Halen 62 göletin inşa edildiği Ordu’da Kumru’nun ardından Korgan ilçesinde yapımına devam edilen Korgan Barajı’nda kısa sürede su tutulması hedefleniyor.
Ordu’nun su geleceğini güvence altına almak, her bir vatandaşın temiz ve güvenli içme suyuna erişimini sağlamak adına çalışmalar yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), Korgan ilçesinde başlattığı Baraj yapımında yüzde 98’lik bölümü geride bıraktı. Devlet Su İşleri (DSİ) ile ortaklaşa inşa edilen barajın yılda 1,8 Milyon metreküp su tutması planlanırken, Barajdan ilçe merkezi dâhil 6 mahallenin içme suyu ihtiyacının karşılanması planlanıyor.
KORGAN BARAJI 41 METRE YÜKSEKLİĞE SAHİP
Korgan ilçe merkezi ile çevresindeki mahallelerin 2070 yılına kadar içme-kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak Korgan Barajı, temelden yüksekliği 41 metre olarak inşa edildi. Barajın ön yüzü beton kaplı kaya dolgusu ile yapıldı. Yılda 1,8 milyon metreküp içme suyu sağlayacak olan barajda 2024 yılı sonuna kadar su tutulması planlanıyor.
KUMRU BARAJINDAN SONRA KORGAN BARAJI
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, geçtiğimiz günlerde Kumru ilçesinde yapımı tamamlanan ve 33 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Kumru Barajını incelemiş ve yakın zamanda diğer barajlarında hizmete alınacağı müjdesini vermişti. Aradan geçen süre içerisinde Korgan Barajında da çalışmalarda önemli bir mesafe kat edildi. Barajda yüzde 98’lik bölüm tamamlandı. Yapılacak küçük çalışmaların ardından Korgan Barajı’nda su tutulmaya başlanacak. Bu baraj ile birlikte gelecekte yaşanabilecek kuraklık tehlikesi de en aza indirilmiş olacak.
BARAJ VE GÖLETLER İLE SULAR AKIP GİTMİYOR
Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve başlamasından sonra Ordu’da toplam ’da 62 gölet tamamlanarak hizmete sunuldu. Bu göletlerin haricinde DSİ ile işbirliği ile yapılan İlküvez Barajı ve Kumru Barajı’nda su tutulmaya başlandı. Yapımına devam edilen, Korgan Barajında çalışmalarda yüzde 98’lik bölüm sona erdi. Bunun haricinde, Gölköy ve Gürgentepe ilçelerinin içme-kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak Kırtaş Barajı İnşaat’ında çalışmalar hızla devam ediyor. Ünye Çağlayan Barajı’nın ihalesi yılsonuna kadar yapılacak. Bunlar haricinde diğer ilçelerimize içme-kullanma suyu sağlayacak 7 adet Barajın planlama, projelendirme ve yatırım programına alınma çalışmalarına devam ediliyor. Yapılacak bu Barajlarla birlikte Ordu’nun gelecekte yaşanacak olan Kuraklık tehlikesini en hafif şekilde geçirmesi planlanıyor.