CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Eğitim-Sen Şube Başkanı ve bir Eğitim-Sen ilçe temsilcisinin bilgisi ve haberi olmadan AKP üyesi yapıldığını söyleyerek konuyu TBMM'ye taşıdı.
Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, HES Kodu uygulaması kullanılarak kafeler, lokantalar, restoranların yeniden açılabileceğini vurgulayarak, "HES Kodu ile işyerlerini artık açalım. Yoksa yarın esnaf bile kalmayacak"
Bilgi birikimi ve tecrübesini Ordu’da yaptığı vizyon projeleriyle konuşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, şimdi de kentin önemli problemleri arasında yer alan atığı sorun olmaktan kurtaracak bir projenin alt
CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, CHP Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak, CHP İl Sekreteri Derya Gürsoy ve CHP İl Eğitim Sekreteri Mehmet Kaptanoğlu Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş’ı ziyaret ettiler.
Ordu İYİ Parti İl Başkanı Ekrem Şentürk, İl teşkilat Başkanı Şemseddin Şahin, İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Baran Bilgi ile birlikte Ulubey İYİ Parti ilçe başkanlığını ziyaret etti.
Ordu’da FETÖ/PDY Terör Örgütünün deşifresine yönelik Ordu merkezli 9 ilde yapılan operasyonlarda 13 kişi yakalandı.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin yüksek kesimlerinde doğada yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına mama, kuşlar için yem bıraktı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kaçak tütün ve tütün mamullerine yönelik yapmış olduğu saha çalışmaları neticesinde 5 adrese baskın yaptı.
İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 11-17 Ocak tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde değişik suçlardan aranması olan 39 şahıs çalışmalar neticesinde yakalanırken 24’ü tutuklanarak cezaevine te
Verdiği hizmetlerle toplumun her kesimine ulaşmaya çalışan Altınordu Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyor.
Geçen yıl asfalt plent tesisinin hayata geçirilmesiyle birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi 19 ilçede asfalt seferberliğini sürdürürken, 8 aylık süre içerisinde 3,5 milyon tasarruf etti.
Birleşik Kamu İş Konfederasyonuna bağlı Eğitim İş, seçmeli derslerle ilgili dayatma ve düşük maaşlara tepki gösterdi.
Şekerbank, “Kapımız Esnafa Açık” platformu kapsamında esnafın nakit ihtiyacını ilave avantajlar sağlayarak karşılamak üzere Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) ile büyük bir iş birliği gerçekleştirdi.
Karadeniz Bölgesinden Rusya Federasyonu'na 2020 yılında 284 Milyon 609 Bin 932 Dolar tutarında ihracat gerçekleşti.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz ülkelerine ve Türk Cumhuriyetlerine ihracat noktasında kolaylık sağlayacak Ünye Limanı’na 50 milyon liralık yatırım yapmaya hazırlanıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği arasında 2019 yılında imzalanan iş birliği belgesi kapsamında Altınordu il
Türkiye’nin birçok köşesinde faaliyete geçen TDV Kitabevlerinin Ünye Şubesi de hizmete girmeye hazırlanıyor.
Eğitim-İş Ordu Şube Başkanı Neşet Sayman, memur ve emeklilere yapılacak zamlara ilişkin değerlendirmesinde geçinebilmelerinin yolu kalmadığı görüşünü açıkladı.
İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, “ilimizde 2020 yılında 17.026.531,86 TL harcanarak 162 okulumuzun bakım, onarım (çatı, ıslak zemin, kalorifer, elektrik tesisatı, okul iç ve dış boyası, asansör, çevre düzenlemesi ve
Vali Tuncay Sonel, Ordu’da yoğun bakım yatak seviyesi ve ekipmanlara yönelik bilgiler verdi.
Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Koca, kameralar karşısına geçerek corona virüsü aşısına ilişkin son bilgileri paylaştı. Bakan Koca, açıklamasının ardından Ankara Şehir Hastanesi’ne geçerek canlı yayında corona vi
Ordu’da sunulmakta olan Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerine vatandaşların daha rahat ulaşabilmesi ve covid-19 salgını nedeniyle Merkez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yoğunluğunu azaltmak amacıyla Akyazı Semt polikliniğinde 7 ünite
Pandemiyi bitirmesi umulan koronavirüs aşısında Ordu’daki ilk uygulamalar yarın başlıyor.
Sezonun ikinci yarısı için hazırlık sürecinde olan 52 Orduspor FK’da transferler de devam ediyor.
Misli.com 3.Lig 4.Grup'ta ligin ilk devresini hedefin uzağında tamamlayan 52 Orduspor FK’da, Kulübün Başkanı Şükrü Bodur, “inşallah ikinci devre çok arzuladığınız hedefimize ulaşacağız” dedi.
Voleybol Kadınlar 2.Ligi’nde lider İskofyaspor’u yenerek liderliğe yükselen Ordu Çamlıkspor Kadın Voleybol Takımı’nda Gökhan Gül, genç sporculara önem verme adına Ordu Çamlıkspor’un Türkiye’de örnek alınması gereken kulüplerden bi
Orduspor ve Beşiktaş’ın eski milli kalecisi Metin AKÇEVRE’nin yeni görev yeri Kuzey Makedonya oldu
Ordu Büyükşehir Belediyesinin “Pandemi Dönemimde Neler Öğrendik?” kompozisyon ve “En Güzel Balkon” yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldılar.
Ordu’da geçtiğimiz yıl evinin önünde cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in (20), hayatı kitap oldu.
Türkiye'nin turizm gelirini artırmaya yönelik projeler geliştiren ve bu alanda yoğun çalışmalar yürüten Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), daha önce Türkiye'yi keşfetmemiş olan yabancı turistin ilgisini çekebilmek ve yeni bir turizm kayna
Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, aynı gün evlenen ve birbirlerinin nikah şahidi olan Hülya ve Harun Beğen kardeşlerin nikahını kıydı.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa’nın tarihi ve kültürel yerlerini cazibe merkezine dönüştürmek amacıyla incelemelerde bulundu.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in turizm yatırımları tüm hızıyla devam ediyor.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, turizm alanında başlattığı çalışmalarla şehri geleceğe hazırlıyor.
Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi(GSA), pandemi tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda seyirciyle "Akıl Fikir Fabrikası" isimli oyunla sezonu açıyor.
Ordu’nun turizm potansiyelini Körfez ülkelerine tanıtmak ve bu yolla ilimizde turizm hareketliliği sağlamak amacıyla Vali Tuncay Sonel’in girişimleri ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA)’nın destekleriyle gerçekleştirilen Tanıtım Gezisi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, turizm alanında başlattığı çalışmalarla şehri geleceğe hazırlıyor. Özellikle yayla turizminin ön plana çıkması için çalışmalarını sürdüren Başkan Güler, karavan turizmi, trekking, kayak turizmi ve kış turizminin yanısıra Karadeniz yayla turizminde ilk olan, Kapadokya başta olmak üzere birkaç şehirde uygulanan balon turizmini başlattı.
Denizi, doğası, yaylaları ve eşsiz sahilleri ile turizmin gözde merkezlerinden birisi haline gelen Ordu, yeni bir turizm hamlesi daha gerçekleştirdi. Ordu’nun en güzel yayalarından birisi olan ve menderesleriyle ünlü Aybastı ilçesinin Perşembe Yaylası’nda sıcak hava balonu deneme uçuşu gerçekleştirildi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz ve Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan’nın bizzat eşlik ettiği deneme uçuşu başarıyla sonuçlandı. Sıcak hava balonu mendereslerin üzerinde yaklaşık bir saat tur atarak görsel şölen yaşattı. Önümüzdeki dönemde Büyükşehir Belediyesi turizm şirketi ORTUR A.Ş tarafından gerçekleştirilmesi planlanan uçuşların bölge turizmine önemli katkılar sunması hedefleniyor.
YAYLA TURİZMİNE YENİ RENK
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu, Karadeniz ve Türkiye’nin güzelliklerini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Başkan Güler, “Bu güzelliklerin sadece bize ait olmasını arzu etmiyoruz, bütün dünya bu güzellikleri görsün, onlarla paylaşmak istiyoruz. Daha evvel karadan bu güzellikleri görmüştük, daha sonra getirdiğimiz gemilerle bu güzellikleri denizden seyrettirdik. Bugünde balon turizmini devreye alıyoruz. Ve yeni bir alternatif olarak Ordumuzun yaylalarımızın güzelliğini dünyaya duyurmak istiyoruz” dedi.
Balon turizminin yeni bir turizm alternatifi olduğunu vurgulayan Başkan Güler, “Aybastı ilçemizin Perşembe yaylasının harikulade mendereslerini şimdi balondan seyredeceğiz. Bu aynı zamanda bize çok büyük kazançlar sağlayacak. Ve dünyanın bu güzellikleri paylaşmasına ve tanımasına vesile olacak” diye konuştu.
Turizmi çeşitlendirmek istediklerini de kaydeden Başkan Güler, “Şu anda karavan turizmi, bisiklet turizminin yanısıra trekking yürüyüş yollarını tespit ettik. Bununla ilgili Ordumuzda 155 nokta belirledik. Bunların güzergahları oluşturuldu. Bildiğiniz gibi sadece yaylalarımız değil kanyonlarımız, şelalelerimiz var. Buralarda trekking yapma durumu var. Aynı zamanda kano ile turizmi renklendiriyor ve çeşitlendiriyoruz. İşin hem sportif tarafı, hem turizm boyutu hem de aynı zamanda tanıtım faaliyetleri ile beraber Ordumuzu, Karadeniz’imizi dolayısıyla ülkemizi dünyaya tanıtıyoruz. Sadece bölgesel olarak değil dünya ile bu güzellikleri paylaşmış oluyoruz” diye konuştu.
BÖLGE TURİZMİNE BÜYÜK KATKI SUNACAK
Projenin bölge turizmine önemli katkılar sunacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz, özellikle Kapadokya bölgesinde revaçta olan balon turizmini Ordu’ya kazandırmak istediklerini kaydetti. Suyabatmaz, “Balon turizmi ile hem turizm pastasından pay almış olacağız, hem de ilimiz turizmine bir katkı daha sunmuş olacağız” dedi.
Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Turizm alanında yeni bir sektör açtık. Çünkü Türkiye bu anlamda çok ileri bir düzeyde. Özellikle Kapadokya bölgesi yıllık 3,5 milyon civarında bir turist ağırlıyor ve bunun yanında bölgede 500 binin üzerinde de balon uçuşu yapan turist var. Kapadokya’ya balonun 70 milyon avronun üzerinde ekonomik katkısı var. Biz de Ordu’ya hem ekonomik hem de turizm adına katkı sağlamak adına sıcak hava balon turizmini Ordu’da başlattık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
“BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Aybastı’nın turizmine önemli katkı verecek olan projenin başlamasından memnun olduklarını ifade eden Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, “Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’den Allah razı olsun. Kendisi ufku çok geniş bir insan. Bizler de hızına yetişmeye çalışıyoruz. Sıcak hava balonumuzu ilk kez Aybastı ilçemizde deniyoruz. Sıcak hava balonunun devamlılığı gelirse inşallah bundan sonraki süreçte Aybastı ve Ordu’da turizm hareketliliği çok farklı olacak” şeklinde konuştu.